Garanție

Toate produsele comercializate de catre site-ul nostru beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei romanesti in vigoare (OUG 21/1992, Legea 449/2003 si OUG 174/2008) si politicilor comerciale ale producatorilor. Produsele sunt noi, in ambalajele originale si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte.

Dispozitivele comercializate telefoane mobile, tablete nu sunt blocate in nicio retea de telefonie mobila, sunt comercializate fara contract abonament!

In cazul produselor vandute si livrate de Minitel , certificatele de garantie fie sunt emise direct de producator, in cazul in care acesta are o retea de service nationala, fie sunt emise de catre Minitel la anumite modele.

In cazul certificatelor de garantie emise de producatori, produsul reclamat defect in perioada de garantie trebuie prezentat direct la cel mai apropiat centru de service mentionat in certificat. Acest centru autorizat de producator va prelua intreaga responsabilitate a rezolvarii garantiei.

CONDITII DE ACORDARE A GARANTIEI 

Termenul de garantie este de 24 luni de la data cumpararii produsului.
Pentru produse marca Apple termenul de garantie este de 12 luni garantie de producator .

Pentru persoanele juridice ( firme/ societati comerciale/ pfa etc ) , garantia standard este de 12 luni , nu beneficiaza de ofertele cu produse cadou.

Garantia se acorda conform legislatiei romane in vigoare la data cumpararii, se aplica numai daca aparatul este folosit corespunzator (in concordanta cu instructiunile de folosire) si este valabila numai insotita de factura sau certificatul de garantie in original.

 In cazul defectarii in conditii normale de utilizare, pe durata perioadei de garantie, produsul se va repara gratuit, la sediile mentionate in certificat.

 Prezentul produs are in componenta subansamble electronice si mecanice delicate, care necesita respectarea cu strictete a conditiilor de manipulare, transport, pastrare, exploatare, intretinere si reparatie prevazute in manualul de utilizare.

 Perioada de garantie se prelungeste cu timpul scurs de la data predarii produsului la service, pana la data repunerii in stare de functionare a produsului. Prelungirea termenului de garantie se inscrie pe certificatul de garantie.

 Durata medie de utilizare a produsului este de 5 ani. Service-ul asigura contra cost, reparatii in afara perioadei de garantie, sau daca produsul a iesit din garantie, pe toata durata medie de utilizare a produsului.

 Cumparatorul a verificat inventarul de livrare al produsului inclusiv existenta manualului de utilizare. Cumparatorul a luat la cunastinta de integritatea suruburilor si sigiliilor produsului.

 Clientul este de acord cu anularea garantiei si in cazul cand defectul constatat nu a fost observat la preluarea telefonului.

 In cazul defectarii produsului, cumparatorul va trebui sa se prezinte la sediul punctului de service. In cazul in care in clientul nu domiciliaza in acelasi oras cu punctul de service mentionat pe certificat, clientul trebuie sa trimita produsul la service printr-un curier rapid, sa achite taxele necesare transportului si sa mentioneze defectiunile constatate.

 Pentru telefoanele care necesita rescrierea softului, clientul este de acord cu stergerea tuturor datelor stocate in memoria telefonului (poze, fisiere sunet si / sau imagini, numere de telefon din agenda).

Capacitatea bateriilor poate fi diminuata in mod gradual in cazul depozitarii la temperaturi prea joase sau prea inalte. O baterie reincarcabila poate fi incarcata si descarcata de peste o suta de ori. Totusi in cele din urma se va uza; acesta nu este un defect ci corespunde uzarii si deteriorarii normale. In momentul in care timpul convorbirilor sau timpul de stand-by sunt sensibil mai scurte, inseamna ca trebuie sa va inlocuiti bateria. Durata de functionare normala a bateriei este de 6 luni de la data primei incarcari complete, (se considera aceasta data, aceeasi cu cea a achizitionarii produsului)

Timpul de operare a telefonului depinde drastic de modul de folosire al aparatului astfel: minute de convorbire, access GPRS, WI-FI, IRDA sau BLUETOOTH reduce timpul de standby cu 30-90 minute. 1 minut lumina ( tastare, jocuri, organizer ) sau acces memorie externa – MMC, SD, etc reduce timpul de standby cu 60 minute, 1 minut cautare retea reduce timpul de standby cu 5-10 min.

 IMPORTANT!

Situatii care duc la iesirea din garantie a produsului:

 – Nerespectarea conditiilor de manipulare, transport, pastrare, instalare, punere in functiune, exploatare si intretinere prevazute in manualul de utilizare sau in conditii ce contravin standardelor tehnice din Romania.

 – Documentele de garantie nu sunt prezentate, au fost deteriorate / modificate sau sunt ilizibile.

 – Daca vanzatorul nu constata existenta unui defect pentru care se angajeaza raspunderea acestuia, rezulta ca situatia este o solicitare nejustificata de acordare a garantiei, pentru care poate cere cumparatorului plata contravalorii manoperei de diagnosticare a produsului conform tarifelor de consultanta /ora

 – Aparatul prezinta deteriorari cauzate de accidente mecanice, lovituri, socuri, patrunderi de lichide sau praf, metale sau alte substante in interiorul echipamentelor, expuneri la foc sau sub actiunea substantelor chimice, utilizare gresita sau neglijenta, prize fara impamantare, interventia mecanica asupra produselor, schimbari ale starii aparatului, pastrarea in conditii improprii – functionarea repetata in regim de mari diferente de temperatura care cauzeaza fenomenul de “condens” intern, expunerea excesiva la umezeala sau radiatii solare, deteriorarea antenei sau a capacelor de protectie sau neglijentei in utilizare.

 – Sigiliul aplicat de catre producator a fost modificat, deteriorat, sters sau inlocuit.

 – Produsul a fost utilizat impreuna cu alte accesorii in afara celor recomandate de producator (alta baterie decat cea recomandata de producator, alt incarcator de retea decat cel original, care poate furniza tensiuni de alimentare diferite decat cea nominala specificata in manualul de utilizare, incarcatoare auto, hands-free).

 – Interventii software sau reparatii executate de catre persoane neautorizate sau alte unitati decat cele specificate in prezentul certificate.

 – Neconcordanta intre seria IMEI de pe certificat, cea inscrisa pe telefon si cea electronica din telefon.

 – Defectele de orice fel aparute ca urmare a instalarii sau folosirii unor programe (software) care nu au fost livrate de catre societatea comerciala care a fabricat si asamblat produsul.

 – Garantia nu acopera cazul in care apar daune rezultate din transport defectuos ( cu exceptia cazului in care acesta este efectuat de firma noastra), accidente, traznet, inundatie, foc etc.

 – Garantia nu acopera in nici o situatie eventualele pierderi de informatii datorate defectarii produselor, iar furnizorul nu raspunde pentru nici un prejudiciu cauzat de o astfel de pierdere. In acest sens se recomanda cumparatorilor sa beneficieze de un sistem de salvare periodica a programelor sau datelor importante. Inainte de a va prezenta la punctul autorizat de service, efectuati copii de siguranta ale datelor personale. Integritatea datelor nu este asigurata prin conditiile de garantie: pierderea datelor in urma interventiei in service sau in urma unor defecte ale mediilor de stocare (unitate hard-disc, unitate optica, flash drive, iPod, etc.) nu poate fi imputata vanzatorului.

Toate pachetele trimise la service prin serviciul de curier rapid sunt verificate in prezenta curierului, fotografiate pentru a consemna starea la receptie a produselor, si pentru a verifica daca starea produselor este identica cu starea lor declarata de client la trimiterea coletului. In cazul in care se constata lipsa produsului, pachetul este refuzat si returnat expeditorului.

Produsele care prezinta defectiuni sau vicii de fabricatie in termen de 14 zile de la receptia acestuia de catre cumparator vor fi inlocuite (fara alte costuri – in limita stocului disponibil) cu conditia notificarii in scris la adresa de e-mail de mai jos,returnarea / ilocuirea produsului defect se va face in termen de maxim 14 zile calendaristice. In cazul in care nu se respecta conditiile de returnare, produsul va intra in regim normal de garanatie, conform legii 449/2003.

Lipsa actului / facturii de garantie al produsului trebuie semnalata in maxim 48 ore de la receptia marfii pe adresa de e-mail office@minitel.ro . Orice sesizare ulterioara nu va fi luata în considerare.